Ακολουθήστε μας:

Άλλα αθλήματα

Παίρνει… σάρκα και οστά το Κολυμβητήριο!«Σάρκα και οστά» φαίνεται να παίρνει ένα από τα πιο πολύ αναμενόμενα έργα του Δήμου Λαμιέων. Αυτό της κατασκευής του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας.

Τα έργα ξεκίνησαν την Τρίτη (15/9) στον χώρο με την εγκατάσταση του εργολάβου και η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται μέχρι το τέλος του 2022.

Πρόκειται για ένα κτίριο με εμβαδό 5.800,00 m² , το οποίο περιλαμβάνει δύο πισίνες. Μία Ολυμπιακών διαστάσεων (50μx25μ) και μια μικρή εκμάθησης, που σε πρώτη φάση δεν θα είναι στεγασμένη. Βάσει του σχεδίου, το κολυμβητήριο θα έχει χωρητικότητα 1.132 θεατών. Το έργο θα περιλαμβάνει αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους και όλους τους υπόλοιπους απαιτούμενους χώρους για την σωστή λειτουργία του.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.500.000 € και χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το «παρών» σήμερα στο χώρο έδωσαν εκπρόσωποι τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Το κλειστό κολυμβητήριο Λαμίας προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υλοποίηση του Δήμου Λαμιέων γίνεται πλέον πραγματικότητα! Ένα εμβληματικό και αναγκαίο έργο που αποτέλεσε στοίχημα στην προηγούμενη θητεία μας με τον Κώστα Μπακογιάννη, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022 και θα εξυπηρετεί τη Λαμία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Περαιτέρω, σε συνεννόηση με το Δήμο εξετάζουμε τη δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον χρηματοδότησης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό συγκρότημα. Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και συνεργασία, υλοποιούμε έργα ωφέλιμα για τον τόπο μας»!

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά: «Η ανάγκη για νέο κολυμβητήριο στη Λαμία έχει διαγνωστεί από το παρελθόν. Οι απόπειρες πολλές τα αποτελέσματα συγκεκριμένα. Την ανάγκη κατασκευής του διαπιστώσαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο, ενώ ο Δήμος μας ανέλαβε τη κατασκευή του. Τώρα λοιπόν με σχέδιο και όραμα προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε οι εργασίες κατασκευής άρχισαν. Συγχρόνως σχεδιάζουμε και τον περιβάλλοντα χώρο με το μηχανολογικό του εξοπλισμό, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών, να παραδώσουμε ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο, χωρίς ελλείψεις και απόλυτα λειτουργικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, καθώς αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας για μια νέα χρηματοδότηση έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του κολυμβητηρίου να έχει ολοκληρωθεί συνάμα και ο περιβάλλοντας χώρος και η εγκατάσταση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στην πόλη και τους δημότες της, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο το οποίο για χρόνια ολόκληρα το έχουν στερηθεί.

Εκείνο που αποτελεί πλέον πραγματικότητα για το Δήμο μας είναι ότι τέλος του έτους 2022 περίπου, θα παραδοθεί σε χρήση ένα απολύτως απαραίτητο, λειτουργικό και ολοκληρωμένο έργο…»

Μία απάντηση στο “Παίρνει… σάρκα και οστά το Κολυμβητήριο!”

  1. ΠΟΛΙΤΗΣ Avatar
    ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ….ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ…..ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ …..ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ……!!!

1 Comment

1 Comment

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλα αθλήματα