Ακολουθήστε μας:

ΕΠΣ Φθιώτιδας

«Καταστροφικό, αλλά δεν γινόταν να συνεχιστεί»!

Για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τον Οπούντιο Μαρτίνου και τις ερασιτεχνικές ομάδες γενικότερα, το δεύτερο lockdown, μίλησε ο Γιάννης Καραμπάς.

Ο τεχνικός των Λοκρών μίλησε μαζί με τους συναδέλφους του από τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής στο «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας», για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Παρότι επισήμανε πως το νέο… λουκέτο στο πρωτάθλημα έχει καταστροφικές συνέπειες, αναγνώρισε πως δεν γινόταν να υπάρξει αγωνιστική δράση. Δεν θέλησε πάντως να ρίξει εξ’ ολοκλήρου την ανάγκη στην Πολιτεία και τόνισε πως σε όλους μας αναλογεί ευθύνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι σημαίνει για την ομάδα του το νέο lockdown: «Κυριολεκτικά είναι καταστροφικό. Θέλετε να το πάρουμε ψυχολογικά, για το πως αισθανόμαστε; Θέλετε να μιλήσουμε για την απουσία των παιδιών από τους αγωνιστικούς χώρους; Να πούμε για τις διοικήσεις των ομάδων που είχαν κάνει προγραμματισμό και είχαν ξοδέψει τα χρήματα τους; Για το ποδόσφαιρο το ίδιο; Κυριολεκτικά είναι καταστροφικό. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο και γενικότερα η καθημερινότητα μας, μας λείπει. Η ελευθερία που είχαμε και δεν την εκτιμούσαμε και τώρα το ζούμε πολύ έντονα, η απουσία της μας έχει καταρρακώσει».

Για το αν μπορούσε να συνεχιστεί η Γ’ Εθνική: «Νομίζω ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Ήταν αδύνατον να συνεχιστεί, τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψη μας πως τα χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν για τα τεστ θα έπρεπε να τα αναλάβουν οι ομάδες. Αν μπορούσε να το αναλάβει η Πολιτεία θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά και πάλι επικίνδυνο θα ήταν. Ακόμα και στη Super League που γίνονται οι αγώνες, υπάρχουν αρκετά κρούσματα».

Για τον… παραγκωνισμό από την Πολιτεία: «Η Πολιτεία είναι ανεπαρκής. Αλλά νομίζω πως και εμείς σαν πολίτες είμαστε ανεπαρκείς. Το λέω αυτό διότι όταν υπάρχουν κρίσεις και προβλήματα, απαιτείται μια πολύ καλή συνεργασία για να βγεις από αυτά. Όπως συνεργάζονται τα πόδια και περπατάς, όπως συνεργάζονται τα χέρια για να κάνεις μια δουλειά… είναι στη φύση του ανθρώπου η συνεργασία και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει σε ένα καλό επίπεδο για να βγούμε από όσα έχουν προκύψει. Αν ο ένας πιστεύει πως το λάθος είναι του άλλου, δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ και θα υπάρχουν συνέχεια προβλήματα».

Για την επανέναρξη των υποχρεώσεων των ομάδων: «Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει όλο αυτό για να ξεκινήσουμε. Ευελπιστούμε να είναι όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πριν από τους δύο – τρεις πρώτους μήνες του νέου έτους. Από τα κρούσματα και τις εισαγωγές καθημερινά βλέπω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είναι αρκετά δύσκολα, αλλά θα το ζήσουμε όταν θα έρθει η ώρα να το ζήσουμε. Δεν ξέρουμε πως θα επανέλθουμε, αν θα υπάρχουν τραυματισμοί. Χρειάζεται πάντως πολύ προσοχή και σίγουρα τα παιδιά μένουν πολύ πίσω, γιατί όπου θέλεις να εξελιχθείς, αυτό πρέπει να κάνεις. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προπονούνται, διαφορετικά μένουν πίσω».

Για την επόμενη ημέρα: «Για εμάς τους ερασιτέχνες το ποδόσφαιρο είναι η αγάπη και το μεράκι μας. Θα κάνουμε όλοι πιστεύω μια δυνατή προσπάθεια με πολύ πάθος. Εν αναμονή του εμβολίου βέβαια. Να πάνε όλα καλά και νομίζω πως σιγά – σιγά θα ξανά ενταχθούμε. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας έναν προορισμό. Ότι όλα αυτά θα περάσουν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΣ Φθιώτιδας