Ακολουθήστε μας:

ΕΠΣ Φθιώτιδας

Ζαχαρόπουλος: «Ήταν δύσκολα, τώρα… απογίνανε»!

Τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για την Αταλάντη και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το δεύτερο lockdown, επισήμανε ο Μάκης Ζαχαρόπουλος.

Μαζί με τους συναδέλφους του από τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο τεχνικός της λοκρικής ομάδας μίλησε στην κάμερα του «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας» για τις συνέπειες που έχει η διακοπή των πρωταθλημάτων. Στάθηκε στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα, ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για το μέλλον αν δεν αλλάξει κάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι σημαίνει για την ομάδα του το νέο lockdown: «Θεωρώ πως είναι καταστροφικό ειδικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ήταν που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, τώρα… απογίνανε. Είναι όμως μια πραγματικότητα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Στην περίπτωση αυτή θίγονται επιχειρήσεις. Θα βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο, κατεστραμένοι οικονομικά, οπότε ήταν φυσικό να αγγίξει και το ποδόσφαιρο αυτή η κατάσταση. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το αν μπορούσε να συνεχιστεί η Γ’ Εθνική: «Προέχει η υγεία και κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό. Θα ήταν άτοπο. Από την άλλη όμως, πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί αυτές οι συνθήκες από τη στιγμή που οι επιστήμονες το είχαν επισημάνει και είτε να μην ξεκινάγαμε καθόλου, είτε να πήγαινε πιο πίσω η σέντρα. Το κόστος των τεστ δεν μπορούν να το αναλάβουν οι ερασιτέχνες παράγοντες. Δεν έχουν καμία βοήθεια από την Πολιτεία και τη δυνατότητα να καλύψουν τόσα τεστ. Θα μπορούσε να τα αναλάβει η ΕΠΟ που είναι η διοργανώτρια αρχή. Αλίμονο αν τα περιμένουμε όλα από ερασιτέχνες παράγοντες που ήδη έχουν επομιστεί ένα πολύ μεγάλο βάρος».

Για τον… παραγκωνισμό από την Πολιτεία: «Επιχορηγήσεις δεν υπάρχουν. Κανένας δεν έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τα έχουν εναποθέσει όλα στην αγάπη κάποιων ρομαντικών που υπάρχουν ακόμα στο χώρο, για να κρατήσουν τις ομάδες τους. Είναι δύσκολο όμως αυτό να συμβεί και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσεις των ομάδων, πιστεύω πως έρχονται μαύρες ημέρες για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Για την επανέναρξη των υποχρεώσεων των ομάδων: «Πάλι θα χρειαστεί προετοιμασία αν ξανά ξεκινήσουμε. Ούτε οι καλύτεροι εροφυσιολόγοι και προπονητές φυσικής κατάστασης δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό που συμβαίνει τώρα και ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μιλάμε για ερασιτεχνικές ομάδες, με αθλητές που δουλεύουν και κάποιες φορές λείπουν από προπονήσεις. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέον. Αν αναλογιστούμε πως κάναμε δύο μήνες προετοιμασία επειδή πήγε πίσω το πρωτάθλημα και βγήκαμε εκτός προγραμματισμού. Φανταστείτε για μια ομάδα σαν την Αταλάντη που ξεκίνησε με ρεπό και έπαιξε δύο αγώνες να της ζητάς να βρει ρυθμό».

Για την επόμενη ημέρα: «Είναι ερώτημα που μας βάζει σε έντονο προβληματισμό. Από τη μία αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να συνεχίσουμε. Τα παιδιά που έχουν κάνει προετοιμασία, οι παράγοντες που αγαπάνε την ομάδα τους και θέλουν να την δουν να αγωνίζεται… Από την άλλη όμως, αν το δούμε ρελεαστικά, θα έπρεπε να σταματήσει. Έτσι όμως γίνεται τώρα με δόσεις και χωρίς να ξέρεις μέχρι που θα φτάσει, σε σκοτώνει με αυτή την αβεβαιότητα. Δεν σε αφήνει να δουλέψεις με καθαρό μυαλό όπως πρέπει και τα παιδιά να αφοσιωθούν ολοκληροτικά σε αυτό που αγαπούν και κάνουν».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΣ Φθιώτιδας