Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Κωλοτούμπες, αλλοίωση και… θεατρινισμοί!

Είναι γεγονός πως οι επιθέσεις του Αλέξη Κούγια στον ΠΑΣ Λαμία και συγκεκριμένα στη διοίκηση του, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Πρόκειται για μια τακτική που ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ακολουθεί εδώ και χρόνια, πράγμα που -ως ένα σημείο είναι λογικό- δεδομένου πως η ΠΑΕ την οποία διοικεί, ποδοσφαιρικά είναι ανταγωνίστρια της ομάδας μας.

Ωστόσο, αυτή τη φορά οι επιθέσεις του δεν υπερβαίνουν μόνο τα όρια του ηθικού. Καταστρατηγούν τη λογική και οφείλουμε να τις δούμε με μεγαλύτερη προσοχή.

Έχει κάνει την… κωλοτούμπα επάγγελμα!

Γενικά, υπάρχει στον κόσμο η πεποίθηση πως όσα λέει ο γνωστός ποινικολόγος είναι μεν τραβηγμένα, αλλά έχουν βάση. Έχουν όμως; Μπορεί κανείς να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα λεγόμενα ενός ανθρώπου που δημόσια έχει κάνει επικές… κωλοτούμπες; Δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη έρευνα για να στηρίξουμε αυτό που λέμε παραπάνω. Παραπέμπουμε στις δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν για μεγαλοπαράγοντες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς και στα όσα υποστηρίζει σήμερα για τους τρεις παραπάνω. Μιλάμε για στροφές 360 μοιρών και βάλε!

Ανάλογη κωλοτούμπα βλέπουμε και στην τωρινή περίπτωση με την ανάκληση των δελτίων και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες. Το περασμένο Σάββατο η διοίκηση της ΕΠΟ κατηγορούταν σε δηλώσεις του στην κάμερα ως «εγκληματική οργάνωση» και λίγα 24ωρα αργότερα, την Τρίτη σε δήλωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ, ευχαριστούσε δημόσια την Ομοσπονδία για το γεγονός πως έγινε δεκτή η επανακατάθεση των δελτίων.

Στην περίπτωση αυτή, έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους στο ΝΠΣ Βόλο που αντιδρούν και μιλούν για ειδική μεταχείριση της Λάρισας από την ΕΠΟ. Αντί να κινηθούν νομικά εναντίον του για τα όσα υποστήριξε σε ζωντανή μετάδοση, τον δέχθηκαν στα γραφεία τους και έκαναν δεκτά τα αιτήματα του…

Καραμπινάτη αλλοίωση του πρωταθλήματος!

Πάμε τώρα στα σοβαρά όμως! Γιατί έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Βόλος και ο κάθε Βόλος; Γιατί γίνεται λόγος για ειδική μεταχείριση της ΑΕΛ; Γιατί τέλος πάντων υπάρχει σοβαρή παρανομία με τα δελτία της Λάρισα που συνιστά ακόμα και αλλοίωση του πρωταθλήματος;

Η Οικονομική Εγκύκλιο της ΕΠΟ -που έχει ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας- αναφέρει ρητά πως οι οφειλές των ΠΑΕ προς αυτήν εξοφλούνται με μετρητά, ή επιταγή ημέρας. Αν τα χρήματα δεν καταβληθούν και το ποσό δεν εξοφληθεί, η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών (ΕΙΠ) δεν μπορεί να εκδώσει δελτία παικτών σε ΠΑΕ.

Το πρώτο σοβαρό φάουλ έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Τότε οι υπεύθυνοι του λογιστηρίου της ΕΠΟ κ.κ. Κούγιας, Θεοφίλου και Κοκολιός, ο ταμίας κ. Λασκαράκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δέδες και ο Πρόεδρος της κ. Γραμμένος δέχθηκαν να εκδώσουν τα δελτία της ΑΕΛ, λαμβάνοντας μεταχρονολογημένη επιταγή με ημερομηνία λήξης τον Οκτώβριο του 2020. Παράλληλα, εξέδωσαν βεβαίωση εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεων των «βυσσινί» και ενώ ακόμα δεν είχαν λάβει τα χρήματα. Δεν τελειώνει όμως εκεί, στη λήξη της, η συγκεκριμένη επιταγή δεν είχε κανένα αντίκρισμα, ωστόσο από την ΕΠΟ περίμεναν μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να παρακρατήσουν μέσω της UEFA ένα ποσό, το οποίο τους δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για να μοιραστεί στις ΠΑΕ.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Η Λάρισα να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς στην ουσία να έχουν τηρηθεί οι νόμοι. Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο ότι εδώ υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος, την ίδια ώρα άλλες ΠΑΕ -ανάμεσα τους και ο ΠΑΣ Λαμία- δεν είχαν προχωρήσει σε μεταγραφές, επειδή τήρησαν τους κανονισμούς και δεν προχώρησαν σε μεταγραφές γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είχαν στα ταμεία τους το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.

Έστω και την τελευταία στιγμή τηρήθηκε ο νόμος

Ανάλογα έδρασαν στην θεσσαλική ομάδα και την ΕΠΟ και στην τωρινή περίπτωση, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Γράφοντας και πάλι τους κανονισμούς στα… παλιά τους τα παπούτσια, προχώρησαν και εξέδωσαν δελτία σε ποδοσφαιριστές χωρίς να έχουν λάβει το απαραίτητο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου του 2021, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση δελτίων νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών, έχοντας λάβει από την ΑΕΛ επιταγή ύψους 24.000€ με ημερομηνία λήξης στις 19 του ίδιου μήνα (δείτε την στη φωτογραφία). Η συγκεκριμένη επιταγή δεν εξοφλήθηκε ποτέ, αφού δεν υπήρχε το ποσό…

Βάσει του νόμου -και όπως συνηθίζεται- το λογιστήριο της Ομοσπονδίας, οι κ.κ. Θεοφίλου, Κοκολιός δηλαδή, όφειλαν να ενημερώσουν τον ταμία κ. Λασκαράκη για να συγκληθεί η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών και να ανακληθεί η βεβαίωση εξόφλησης οφειλών της Λάρισας, ώστε να ανακληθούν και τα δελτία των παικτών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «βυσσινί» να χρησιμοποιήσουν τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές τους στο παιχνίδι με τον Βόλο, όπου μάλιστα απέσπασαν και βαθμό. Και γιατί εδώ εμπλέκεται ο ΝΠΣ Βόλος; Μια λογική εξήγηση είναι πως στους κύκλους του συγκεκριμένου συλλόγου ανήκει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είναι αντίθετος στην ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα του ταμεία της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Μαγνησίας κ. Λασκαράκη στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης. Πιθανότατα δηλαδή, από πλευράς των αρχών, η μη-τήρηση των νόμων στη συγκεκριμένη περίπτωση να ήταν ένα… μήνυμα προς τους ανθρώπους του ΝΠΣ Βόλου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι πως μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν υπήρξε κάτι νεότερο. Το ποσό από τις μεταγραφές της ΑΕΛ δεν εξοφλήθηκε και έτσι στις 27 Ιανουαρίου του 2021, η επιταγή σφραγίστηκε. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τις τράπεζες, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η ΕΠΟ και η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώθηκαν αυθημερόν για τη σφράγιση της επιταγής. Ποια ήταν η αντίδραση από πλευράς Ομοσπονδίας; Καμία απολύτως, σαν να μην συνέβει τίποτα. Αυτό μέχρι την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου όταν πλέον στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε το σώμα της σφραγισμένης επιταγής.

Στο σημείο εκείνο, θα ήταν αδιανόητο από πλευράς των συγκεκριμένων υπαλλήλων της Ομοσπονδίας να κάνουν και πάλι στα… στραβά μάτια. Ειδικά από τη στιγμή που 24 ώρες αργότερα, το περασμένο Σάββατο (6/2) είχε οριστεί να διεξαχθεί ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν. Αυτό της Λαμίας με τη Λάρισα στο «Αθανάσιος Διάκος». Όπως όφειλαν λοιπόν, αμέσως την επόμενη ημέρα -και μέρα του αγώνα- το Σάββατο, συγκλήθηκε η ΕΙΠ, η οποία προχώρησε στην απόφαση ανάκλησης των δελτίων. Έστω και με πολύμηνη καθυστέρηση δηλαδή, τηρήθηκε ο νόμος.

Το θέατρο του παραλόγου!

Και πάμε τώρα στο παρακάτω… Όπως πάντα, ακολούθησε σόου από τον Αλέξη Κούγια, που υποστήριξε on camera πως δεν γνώριζε για την ανάκληση των δελτίων. Τι μας είπε δηλαδή ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ; Ότι αγνοούσε το γεγονός ότι δεν είχε πληρώσει για τις μεταγραφές! Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως ένας νομικός του αναστήματος του δεν γνώριζε πως θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη από τη στιγμή που γνώριζε την οφειλή την οποία δεν εξόφλησε στην Ομοσπονδία. Αντ’ αυτού όπως το έριξε στην ΕΠΟ, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τις ευθύνες του, κατηγορώντας τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας πως είχαν την υποχρέωση να τον ενημερώσουν.

Η παραπάνω λογική σαφέστατα και θα «καταρρεύσει» στον αθλητικό δικαστή. Από πλευράς Λάρισας ωστόσο φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη τακτική. Να στηριχθούν στο γεγονός πως πολλάκις στο παρελθόν οι αθλητικές αρχές έχουν κάνει τα… στραβά μάτια. Για αυτό και πιέζουν προς την επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΣ Λαμία. Έστω κι αν το κατηγορητήριο είναι ξεκάθαρο και η ΑΕΛ απειλείται με μηδενισμό και χρηματικό πρόστιμο. Μια ποινή που θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν στο Φύλλο Αγώνα ο κ. Κουτσιαύτης επικαλούταν άλλο άρθρο, ή αν η πλευρά της Λαμία πίεζε τις καταστάσεις.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Κούγιας ακολουθεί την γνωστή του τακτική. Συνεχόμενες δηλώσεις στον Τύπο, ύβρεις για τον ΠΑΣ Λαμία και τον ιδιοκτήτη του Πανουργιά Παπαϊωάννου, εμπλοκή της ΑΕΚ στην υπόθεση και απειλές του τύπου «όποιος τα βάζει μαζί μου πεθαίνει, ή καταλήγει στη φυλακή». Παράλληλα δε, συνεχίζει επί μονίμου βάσεως να κάνει αναφορές στην οικονομική του επιφάνεια και τις ΠΑΕ που έχει κάνει «βιώσιμες» οικονομικά. Παραλείποντας βέβαια τη Λαμία, την οποία άφησε με άδεια ταμεία και χωρίς συμβόλαια… Την ίδια ώρα, οι τακτικές του οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ΑΕΛ στον υποβιβασμό. Κάτι που μάλλον στη θεσσαλική πόλη επιζητούν πλέον και οι ίδιοι οι φίλαθλοι της, ώστε να «καθαρίσουν» από τη «ρετσινιά». Όπως στο παρελθόν επιζητούσαν και εκείνοι του ΠΑΣ Γιάννινα, της Παναχαϊκής, ακόμα και της Λαμίας.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest1 Comment


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Λαμιωτης
Λαμιωτης

3 years ago

ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΛΕΞΗ!!!! ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!! ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ…. ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Λαμιωτης
Λαμιωτης
3 years ago

ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΛΕΞΗ!!!! ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!! ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ…. ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ