Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Γυναικομαστία, συμπτώματα και επέμβαση για αντιμετώπιση – Τι κόστος έχει η λιποαναρρόφηση;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τον όρο γυναικομαστία ως ένα ζήτημα που απασχολεί τους άνδρες, δημιουργεί ένα κυρίως αισθητικό πρόβλημα, για το οποίο αρκετοί πάσχοντες νιώθουν άβολα και αναζητούν αντιμετώπισή του. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει η γυναικομαστία είναι σαφή και γνωστά, ωστόσο η αντιμετώπιση με επέμβαση είναι μία υποσχόμενη λύση που μπορεί να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Πριν προχωρήσουμε όμως στη λιποαναρρόφηση και μάθουμε για την τιμή και το συνολικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας, θα πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα τι προκαλεί τη γυναικομαστία και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Μία κοινή πάθηση

Η γυναικομαστία είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο απ’ ότι νομίζουμε. Αφορά την υπερβολική αύξηση της ποσότητας του ιστού του αδένα του μαστού σε αγόρια ή άνδρες και προκαλείται από μια ανισορροπία μεταξύ των ορμονών οιστρογόνου και τεστοστερόνης. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, η γυναικομαστία μπορεί να επηρεάσει τον έναν ή και τους δύο μαστούς, μερικές φορές ανομοιόμορφα.

Νεογέννητα μωρά, αγόρια που περνούν την εφηβεία, αλλά και μεγαλύτεροι άνδρες μπορεί να αναπτύξουν γυναικομαστία ως αποτέλεσμα φυσιολογικών αλλαγών στα επίπεδα ορμονών, ωστόσο μπορεί να υπάρχουν και άλλες αιτίες (ορμονικές ή ιατρικές) που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν προχωρήσουμε στη θεραπεία.

Γενικά, η γυναικομαστία δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, απλώς επιφέρει αμηχανία και υπό κανονικές συνθήκες, μπορεί να υποχωρήσει από μόνη της. Εάν όμως επιμένει, η γυναικομαστία, τότε αντιμετώπιση φαρμακευτικά ή με επέμβαση μπορεί να βοηθήσουν, αφού πρώτα όμως διευκρινιστεί και επιλυθεί η αιτία που την προκάλεσε εξαρχής.

Πώς την αναγνωρίζουμε

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν γυναικομαστία είναι συνήθως εμφανή, με τη διόγκωση των μαστών, ωστόσο μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης:

  • Πόνο, ιδιαίτερα στους εφήβους
  • Πρησμένο ιστό μαστού
  • Ευαισθησία στο στήθος
  • Ευαισθησία στη θηλή από το τρίψιμο στα ρούχα

Παράλληλα με τη γυναικομαστία, ορισμένα συμπτώματα δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Τα κυριότερα είναι:

  • Έντονο οίδημα
  • Ενοχλητικός πόνος ή ευαισθησία
  • Έκκριση από τη θηλή σε έναν ή και στους δύο μαστούς

Πώς την αντιμετωπίζουμε

Η λιποαναρρόφηση για γυναικομαστία έχει χαμηλό κόστος, αφού είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για συσσώρευση λιπώδους ιστού. Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, όπου γίνονται 2 – 3 τομές στην περιοχή και με ειδική κάνουλα πραγματοποιείται αναρρόφηση του λιπώδους ιστού. Το κόστος για τη λιποαναρρόφηση εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, τις επιπλέον διαδικασίες που θα χρειαστούν για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και την αμοιβή του αναισθησιολόγου, του γιατρού και του νοσοκομείου, όπου διαμορφώνουν το τελικό κόστος για λιποαναρρόφηση.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ