Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Η άνοδος των Φθιωτών και ο ρόλος της Λαμίας!

Την ώρα που ο ΠΑΣ Λαμία έχει ενισχύει κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο τα τελευταία χρόνια, στο ίδιο… μοτίβο φαίνεται να ακολουθούν και οι υπόλοιπες ομάδες της Φθιώτιδας. Κι αν η άνοδος αυτή συνεχίσει να είναι η ίδια, μέσα στις επόμενες σεζόν δεν είναι απίθανο κι άλλους συλλόγους του νομού μας να ανεβαίνουν σε μεγαλύτερο επίπεδο.

Η άνοδος της ποδοσφαιρικής Λαμίας είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει συσπειρώσει όλους τους Φθιωτούς. Οι «κυανόλευκοι» έχουν ξεφύγει για τα καλά από τα στενά όρια της πόλης. Έχουν καταφέρει να χτίσουν βάση οπαδών σε όλη τη Φθιώτιδα. Ακόμα – ακόμα και έξω από αυτή. Ειδικά φέτος, με το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξαν, «έχτισαν» συμπάθειες σε όλη την Ελλάδα. Συμπάθειες που μόνο να τους ευνοήσουν μπορούν στο μέλλον.

Την ίδια ώρα βέβαια, ακόμα και οι ανταγωνιστές της ομάδας μας σε τοπικό επίπεδο, οι υπόλοιποι σύλλογοι της περιοχής μας δηλαδή, βγαίνουν επίσης ευνοημένοι από την πορεία του ΠΑΣ Λαμία. Λένε πως για να υπάρχει ανταγωνισμός, χρειάζεται ένας ικανός αντίπαλος για να τραβάει προς τα πάνω κι εσένα. Αυτό λοιπόν συμβαίνει με τις ομάδες της Φθιώτιδας. Η εξαιρετική παρουσία της ομάδας μας, αποτελεί το καλύτερο δυνατό παράδειγμα για τους υπόλοιπους της ΕΠΣΦ. Θέλετε λόγω πρότυπου; Θέλετε λόγω «φθόνου» και «ζήλιας»; Η ομάδα της πόλης μας, λειτουργεί ευεργετικά για τους τριγύρω, προκειμένου να δυναμώσουν, να την ανταγωνιστούν -όχι μόνο εντός γηπέδων- και γιατί όχι να την φτάσουν κιόλας.

Προφανώς και δεν μιλάμε για κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα. Η Λαμία είναι πολλά σκαλοπάτια ανώτεροι των υπόλοιπων της Φθιώτιδας. Με μεθοδικά βήματα ωστόσο και βαδίζοντας στο δρόμο που ήδη έχει μπει η ΕΠΣΦ, είναι πιθανό να επόμενα χρόνια σύλλογοι όπως η Αταλάντη, η Μαλεσίνα, ο Οπούντιος και η Στυλίδα να μπορέσουν να ακολουθήσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο ρόλος της ΕΠΣΦ και των ομάδων

Σε όλο αυτό βέβαια, θα ήταν άδικο να μην πιστώσουμε τα εύσημα και στην ΕΠΣ Φθιώτιδας. Η διοίκηση του Κώστα Σακελλάρη κατάφερε φέτος να διοργανώσει το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών. Ακόμα κι αν η Αταλάντη εξ’ αρχής έδειχνε φαβορί για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ για να την πάρει. Αφού προηγουμένως μάλιστα, το Νέο Κρίκελλο την είχε υποχρεώσει να αγωνιστεί στο μίνι-πρωτάθλημα ανόδου. Γενικότερα φέτος, το θέαμα στα γήπεδα της Φθιώτιδας ικανοποίησε όσους το παρακολούθησαν.

Όταν βέβαια μιλάμε για ΕΠΣΦ, δεν αναφερόμαστε μόνο στη διοίκηση της Ένωσης, αλλά και στις ομάδες. Και είναι αλήθεια, πως παρά τις όποιες αντεγκλήσεις υπήρξαν -και ήταν πάρα πολύ λίγες- οι σύλλογοι βοήθησαν προκειμένου να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα. Ακόμα και στα θέματα διαιτησίας που «παραδοσιακά» ανάβουν τα αίματα, υπήρξε σύμπνοια και κατανόηση. Πιθανότατα μόνο «μελανό» σημείο υπήρξε η αδυναμία αρκετών συλλόγων σε Α’ και Β’ κατηγορία, να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Αυτό ωστόσο έχει να κάνει γενικότερα με την οικονομική ύφεση που βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία.

Κινήσεις που φέρνουν κέρδος

Εν τω μεταξύ, άξιες χειροκροτήματος και συμπαράστασης είναι οι κινήσεις που έκανε η ΕΠΣΦ για να ενισχύσει το ποδόσφαιρο του νομού. Για παράδειγμα ο αγώνας της Εθνικής Ενόπλων με τη Μικτή Φθιώτιδας, που είχε σκοπό την ενίσχυση του ταμείου του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για κινήσεις που αξίζουν να μας έχουν στο πλευρό τους, καθώς αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του ποδοσφαίρου της Φθιώτιδας και των ομάδων μας. Για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε τις υπόλοιπες ομάδες του νομού να ακολουθούν τα μονοπάτια του ΠΑΣ Λαμία.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ